yo&joy

YO&JOY MRAZENÝ JOGURT

Delikatesa vhodná ako alternatíva hlavného jedla či lahodného dezertu

  • Na prípravu YO&JOY MRAZENÉHO JOGURTu používame kvalitné mlieko a grécky jogurt. Obsahuje len to najlepšie, čo môže z týchto zdravých výrobkov získať, a čo vám môžeme ponúknuť. 

    YO&JOY MRAZENÝ JOGURT je zásobárňou živých kultúr – S.termofilus, L.bulgaricus, L.acidofilus, bifidus a L.casei imunitass, ktoré významne pomáhajú pri prevencii a riešení hnačiek, ale tiež pri prečisťovaní tráviaceho systému. Acidofilus ochraňuje pred žalúdočnými vredmi a pomáha pri prevencii pred orálnym oparom, infekciou, ktorá napáda jazyk a ústa, dokonca pomáhajú predchádzať vaginálnym kvasinkovým infekciám. Obsiahnuté laktobacily syntetizujú vitamíny B1, B2, B5, B6, B12, sú nevyhnutné na vstrebávanie železa a vápnika a na obnovu mikroflóry po užívaní antibiotík, a obsahuje tiež vitamín D.


    Náš mrazený jogurt je tiež významným zdrojom vápnika, ale aj fosforu a fluóru, pričom poskytuje asi 20 až 30% dennej dávky každého z nich. Kalcium a fosfor sú základnou zložkou ľudských kostí a budujú ich pevnosť. Vápnik je tiež dôležitý pre krvný obeh, stavbu svalov a nervovú sústavu. Fosfor zase napomáha telu udržiavať pH v normále a premieňa proteíny, tuky a karbohydráty na energiu, využíva B - vitamíny a produkuje hormóny. Grécky jogurt obsahuje aj 6% dennej odporúčanej dávky magnézia.

    Jedna porcia nášho YO&JOY MRAZENÉHO JOGURTU dodáva telu 15 až 18 g bielkovín, čo je dvojnásobne viac ako krémové jogurty, čo prispieva k pocitu zasýtenia a spokojnosti.

    Keďže grécky jogurt sa výrába precedením srvátky (potom opätovne vytvára svoju hustú štruktúru) a počas tohto procesu sa odstráni mnoho z prírodného cukru, obsahuje len 6 až 9 g sacharidov, a vzhľadom na nižší obsah laktózy môže byť stráviteľnejší ako mlieko alebo tradičný jogurt.

    Z porcie gréckeho jogurtu môžete získať až 30% dennej dávky riboflavínu (B2). Podľa rôznych výskumov, riboflavín pomáha telu získavať energiu z proteínov, tukov a karbohydrátov (výživné látky) počas trávenia. Grécky jogurt je tiež bohatý na vitamín B12, ktorého obsahuje asi 20% odporúčanej dennej dávky. B12 je dôležitá pri tvorbe červených krviniek či genetického materiálu, ovplyvňuje fukncie nervového systému a premeny proteínov a tukov. Ďalej obsahuje 12% dennej dávky kyseliny pantoténovej (B5), ktorú oceníte pri spaľovaní tukov, a 8% dennej dávky tiamínu (B1), ktorý pomáha premene karbohydrátov a proteínov. Grécky jogurt tiež poskytuje istý obsah vitamínu B6 (4% dennej dávky).
  • Základ YO&SMOOTHIE tvorí čerstvý mrazený yogurt (vyrobený z čerstvého mlieka a čerstvého jogurtu), jeho príchuť nechávame na vás. Odporučiť vám môžeme  čokoládu, škoricu či vanilku, čo je spojenie pre nielen chutný, ale i zdravý – hustý YO&SMOOTHIE!

    YO&SMOOTHIE
  • Náš nápoj je však dobrá voľba aj pre tých, ktorí sa nestihli naraňajkovať, manuálne pracujú alebo sú po fyzickej aktivite, pretože (rovnako ako YO&JOY MRAZENÝ JOGURT) dokáže okamžite telu dodať množstvo bielkovín, kalcia, fosforu,vitamínov.....- ide o energetický nápoj presne dávkovanej výživy.

    Do YO&SMOOTHIE, označených ako Proteín+ pridávame naviac ešte ďalšie proteíny, takže sú ideálnym doplnkom cielenej výživy športovcov. Mnohé proteínové nápoje nie sú veľmi chutné, vyskúšajte preto naše YO&SMOOTHIE Protein+, pripravené z čerstvého mlieka a gréckeho jogurtu (YO&JOY MRAZENÝ JOGURT) a zlepšite rast svalovej hmoty, hojenie poranení, metabolizmus a výkon.
    YO&SMOOTHIE protein+ sport
  • Vyskúšajte pohár plný sladučkého ovocia, obohatený ovocnou šťavou, a doplňte si dávku vitamínov.
    YO&FRUIT naopak
  • Je klasický nemrazený jogurt vysokej kvality a výživových hodnôt, podávaný s prílohou podľa vlastného výberu. Či už si vyberiete čerstvé ovocie alebo našu ovocnú polevu, prípadne sa rozhodnete pre varenú čokoládu s cereáliami, zvolíte dobre.

    YO&PURE

YO&JOY jogurt

ČO UKRÝVA MLIEKO

  • Frozen yogurt - mrazený jogurt, chutí ľuďom vo svete už vyše 50 rokov. Základ tohto chladeného dezeru tvorí mlieko a jogurtové kultúry. Prvýkrát ho ochutnali na americkom kontinente, v Novom Anglicku, v roku 1970. Pred koncom tisícročia tvorila táto zdravá maškrta vo svete už 1/10 obchodu s mrazenými výrobkami. Snáď úplne prvý frozen yogurt bol s malinami, preliaty tmavou čokoládou (túto kombináciu nájdete aj v našej ponuke).

    Mrazený jogurt je výborná alternatíva niečoho „malého na zahryznutie“ či dezertu, ale aj „normálneho“ jedla.
  • Grécky jogurt (jogurt gréckeho typu) sa vyrába z mlieka a smotany, tie sú pasterizované a ochladené, a až následne sa pridávajú živé kultúry. Potom sa jogurt dá na päť až šesť hodín do inkubátora (pri 40°C) a precedí sa. Ochladený sa preleje do nádob, a je pripravený na konzumáciu. Vďaka svojej príprave má grécky jogurt iba 10 % tuku a jeho hutnosť a jemnosť nahradí aj smotanu. Typickou vlastnosťou gréckeho jogurtu je jeho schopnosť ohrevu bez toho, aby zmenil svoju konzistenciu. Preto tak dobre chutí.

  • Mliečne výrobky obsahujú kvalitnú živočíšnu bielkovinu (18 z 22 esenciálnych aminokyselín), vápnik, ktorý je nevyhnutne potrebný pre tvorbu kostí, zubov a funkcie nervového systému, a iné látky dôležité na metabolické procesy v organizme.

    História jogurtu siaha do najstaršieho staroveku. Tradícia jeho výroby bola ústne odovzdávaná z jednej kultúry do druhej. Z Východu sa potom jogurt dostal až do európskeho jedálnička. Konzumácia jogurtov pôsobí blahodarne na črevnú mikroflóru človeka. Pravidelný príjem dodáva živé bakteriálne kultúry, schopné bojovať proti negatívnym účinkom choroboplodných zárodkov v črevách. Jogurt je pre človeka vyváženou potravinou, zdrojom kalcia, fosforu, proteínov a vitamínov.

  • Svet pozná tento nápoj už od roku 1930, kedy ho prvýkrát ochutnali v Brazíli. Toto, pôvodne ovocné pyré, sa stalo rýchlo obľúbené, a termín „smoothie“ sa rozšíril prostredníctvom časopisov a novín aj do sveta. Nemýľte si ho však so shakom, keďže ten sa pripravuje najčastejšie so zmrzlinou.